Analýza MČR ve sprintu v D21

od | 19. 5. 2022 | Analýzy, OB v ČR, Orientační běh, Závody

Přinášíme vám analýzu ženského závodu MČR ve sprintu. Analýzu mužského závodu od Lukáše Kettnera jste si mohli přečíst v úterý. Kde se při závodě rozhodovalo? Kdo udělal zbytečné chyby? Dozvíte se v analýze!

Start-K1: Hned od startu bylo možné zvolit dvě varianty, a to buď rovnou po schodech nebo po cestě se seběhem dolů, Rychlejší byla pravá varianta po schodech, co zvolila Denisa Kosová, zatímco varianta se seběhem Terezy Janošíkové byla o 5 vteřin pomalejší, i když byla o 15 metrů kratší.

K2-K3: Postup z druhé na třetí kontrolu se zdál jako velmi snadný, ovšem Gabriela Šimůnková zde udělala velkou chybu, kdy běhala uvnitř hustníku, a na Karolínu Teplou ztratila více než 40 vteřin.

K3-K4: Hned další postup nabídl zajímavou volbu, a to buď zprava podel hustníku, nebo přímo přes hustník. Rychlejší byla obíhačka kolem hustníku, kterou zvolila Tereza Janošíková, tato varianta byla o 2 vteřiny rychlejší než přímá varianta Adély Finstrlové hustníkem, zde je také vidět chyba Karolíny Kamenické, kdy nejprve běžela podél hustníku, ale poté běžela opačným směrem a chvíli jí trvalo, než se vydala správným směrem, na nejrychlejší postup zde ztratila téměř 40 vteřin.

K5-K6: Nejdelší postup celého závodu nabídl 6 variant, které byly více či méně podobné. Nejrychlejší byla varianta Terezy Janošíkové, která vedla zprava hustníkem a poté podél základní školy, kde byla karanténa, Martina Opálková nejprve oběhla hustník zleva a poté běžela po chodníku až ke kontrole, tato volba byla pomalejší o 27 vteřin, o další vteřinu byla pomalejší varianta Poliny Surkove, která nejprve běžela stejně jako Tereza Janošíková, ovšem závěr postupu zvolila hůře. Volba Venduly Horčičkové, která byla podobné té, co zvolila Martina Opálková, ale přes hustník, byla pomalejší oproti nejrychlejší o 32 vteřin, Karolína Kamenická předvedla velkou chybu, kdy nejprve běžela jako Tereza Janošíková, ale poté ke konci postupu běhala sem a tam, zde ztratila dvě minuty a 4 vteřiny. Úplně nejhorší volbu předvedla Barbora Matějková, kdy se vydala nejprve špatným směrem a na chvíli vyběhla z mapy, tato volba měla téměř dvojnásobnou délku oproti nejlepší volbě, ztráta na ní činila 2:20.

K8-K9: Zde byla pouze mikrovolba zleva nebo zprava, jako rychlejší se ukázala volba zleva Terezy Janošíkové, která byla o 6 vteřin rychlejší než volba zprava Barbory Matějkové.

K9-K10: Druhý nejdelší postup v závodě nabídl 4 varianty, z čehož 3 byly velmi podobné, lišily se pouze na začátku či v závěru. Nejrychlejší byla opět Tereza Janošíková, kdy běžela nejprve od kontroly doleva a poté prostředkem, Denisa Kosová zvolila pravou variantu, která byla o 9 vteřin pomalejší. Jitka Jeřábková nejprve běžela stejně jako Tereza Janošíková, ale na závěr poté zvolila jinou stopu ke kontrole, zde ztratila 38 vteřin. Iveta Šístková nejprve bežela zleva a poté se připojila na variantu Janošíkové, společnou s ní měla i závěrečnou část, tato volba byla pomalejší o 42 vteřin.

K12-K13: Další volba o oběhnutí zprava nebo zleva, Tereza Janošíková opět vybrala lépe, když běžela zleva, zatímco Vendula Horčičková na své pravé variantě byla o 8 vteřin pomalejší.

K17-K18: Tato volba se zdála naprosto primitivní, jenže Nikola Zlámalová zde udělala obrovskou chybu, když předčasně odbočila, a ztratila tak 45 vteřin na Janu Stehlíkovou.

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 22. 10. 2024
a svátek má Sabina.