Adventní kalendář ’23: 21. den – Rumcajsovy míle

od | 21. 12. 2023 | Soutěž

Štědrý den se blíží doslova sprintovým tempem, a stejně tak, jako určitě odškrtáváte čárky do Ježíška, tak stejně netrpělive očekáváte další kolo O-News Adventního kalendáře. Dnešní kolo sponzoruje Sportcentrum jičín, a jím pořádané závody Rumcajsovy míle.


Rumcajsovy míle

Další ročník Rumcajsových mílí se uskuteční ve známém amfiteátru na Valečově. Termín je 17.-18. 8. 2024, kdy na závodníky budou ve dvou dnech čekat tři etapy – dvě krátké trati a jeden sprint, vše ve skalních městech a labyrintech v okolí hradu Valečov u Bosně. V roce 2020 navštívili účastníci jen část prostoru, takže poslední pořádné proběhání skalami zde proběhlo už v roce 2018. Je se tedy určitě na co těšit! Pořadatelé už začínají chystat tradiční pohodové závody pro všechny možné skupiny lidí, od malých dětí, přes nadějnou mládež a eliťáky až k veteránům a nadšeným příležitostným závodníkům.

Těší se na vás pořadatelé ze Sportcentra Jičín.

Pořadatel závodu Rumcajsovy míle (Sportcentrum Jičín) daroval do soutěže 2x startovné.


Dnešní tajenkou je slovo, které je hojně používané v orienťáckeém slangu, a určitě ho bude znát každý pravý lampion. (Správnou odpovědí je podstatné jméno v 1. pádu.)

Hádej, co jsem za slovo.
sebou na cesty mě sbalíš.
Devět písmen mám.
Doufej, že mě neztratíš.

Hola hola!
Rozhlas volá!
Ztratilo se Domino.
V lese bloudí, lampiony hledá,
Bez buzoly neztratit se nedá!

Pravidla soutěže

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 8. 9. 2024
a svátek má Mariana.