Adventní kalendář ’23: 2. den – Interkompas 50

od | 2. 12. 2023 | Soutěž

Dnes nás čeká druhé kolo letošního Adventního kalendáře. Dnešním úkolem bude poznat orienťáckou akci, které se autor úkolu sám zúčastnil a dal k ní několik nápověd. A nezoufejte, pokud se vám první den nedařilo.


Interkompas 50

Obnovený Interkompas se zatím konal v pravidelných dvouletých intervalech a i v dalších letech plánujeme tuto frekvenci zachovat. Nicméně 50. výročí nelze opominout a proto se i v roce 2024 v tradičním termínu na konci prázdnin můžete těšit na pohodové tříetapové závody, v moderní historii poprvé zcela na zelené louce se shromaždištěm a kempem poblíž Sedla u Číměře. První etapa – krátká trať se poběží v prostoru ‘U Šmejdů buku’ a ‘Malíkovského kopce’ – mírně členitý kopcovatý terén ve většinou dobře průběžném lese, v části lesa s difuzními jehličnatými hustníčky, které ani tak nezpomalují, ale o to více vychylují ze směru. Královská etapa s klasickou tratí zamíří do okolí vrchů ‘Homolka’ a ‘Fabián’ s množstvím balvanů i mírně vyšší hustotou vrstevnic a věříme že prověří připravenost závodníků před podzimními vrcholy sezóny. Vše zakončí etapa startovaná hendikepově a běžící se v nikdy dříve zmapovaném terénu v lese jihozápadně od Sedla. Chybět samozřejmě nebude ani tradiční páteční koncert skupiny Klaret a doplňková sportovní aktivita pro sobotní odpoledne.

Pořadatelé věnovali: 1x startovné na Interkompas 50 a 2x ubytování v kempu


Dnešním úkolem je napsat název akce, které se autor dnešního úkolu sám zúčastnil.

“Co to má být za akci, když je takhle daleko?” Akce, na kterou se ptáme, se konala v “kraji bez hranic”, centrum se nacházelo v areálu fotbalového klubu, za lajnami hřiště si šlo i postavit stan. Akce měla mnoho doprovodného programu, hlavně z hudební stránky, z velké části se jednalo o takovou “orienťáckou pařbu”. A ještě taková menší nápověda pro ty, kteří přímo na akci byli – během doprovodného programu došlo autorovi úkolu k menší nehodě, což bylo zničení jeho brýlí.

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.