80 tisíc pro Ukrajinu

od | 7. 3. 2023 | OB v ČR, Orientační běh

Orienťáci opět ukázali, že jim osud ukrajinský orienťáků během války není lhostejný. V rámci druhého ročníku Týdne orienťáku pro Ukrajinu vybrali 80 tisíc Kč.

Akci stejně jako loni uspořádal Český svaz orientačních sportů, přispět mohl kdokoli, avšak většina dárců se zúčastnila nějakého z klubových tréninků, menších závodů a dalších akcí, které se během týdne zapojily. Desítky individuálních dárců doplnily třeba také kluby nebo pořadatelé zmíněných závodů, kteří svůj výtěžek darovali Ukrajině. Některé z map také využili speciálního designu orienťácké mapy v ukrajinských barvách.

“Výtěžek tentokrát poputuje k ukrajinské orienťácké federaci, která se v současné době více než na běhání mezi lampiony zaměřuje na podporu zraněných sportovců či rodin, které kvůli válce přišli o své příbuzné a která nás o podporu, stejně jako celou světovou o-veřejnost, pravidelně žádá,” doplňuje jedna z iniciátorek akce Dominika Plochová.

Přispívat je možné až do neděle 12. února, poté bude finální částka odeslána ukrajinské orienťácké federaci.

Nyní je na transparentním účtu 79 257,38 Kč od téměř 100 dárců a my věříme, že se během posledních pár dní podaří částku ještě navýšit.

A kde se v rámci Týdne orienťáku pro Ukrajinu běhalo?

Přinášíme mapy z vybraných akcí!

1 komentář

  1. Avatar

    Díky moc!
    Thank you very much!

    Odpovědět

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.