Dorostenci míří na CEYOC

od | 30. 3. 2017 | OB ve světě, Předstartovní horečka, Závody

Dvacet pět dorostenců ze dvaceti různých klubů čeká o víkendu první letošní mezinárodní akce – Středoevropský pohár dorostu (CEYOC). Na startu se objeví závodníci z celkem pěti zemí – Česka, Slovenska, Polska, Maďarska a Německa. Závody se konají od pátku do neděle v lesích u polského města Sobótka, což je necelých 50km na severovýchod od Broumova.

Organizátoři nám slibují, že na všech závodech poběží závodníci s GPSkami, tudíž by se mohl na webu objevit i link na GPS přenos, případně online výsledky.

Sprint

Pátek 16:30

CEYOC začíná v pátek sprintem. Centrem závodu je Gymnázium v Sobótce. Mapa z dílny Wojciecha Dwojaka bude v měřítku 1 : 5 000 s ekvidistancí 2,5 m. Prostor závodu je mírně svažitý. Na staré mapě z roku 2002 je vidět, že část oblasti tvoří bloky rodinných domů. Zbývající prostor zabírají většinou pole, ale také sportovní areál, hřbitov či zarostlá louka/sad. Tratě staví mapař a také ředitel celého CEYOCu Wojciech Dwojak, což je bývalý elitní závodník.

Mapa z roku 2002, která by měla přesně vymezovat závodní prostor na páteční sprint

Pro porovnání staré mapy a závodní mapy si můžete prohlédnout obrázek organizace arény sprintu. Zajímavostí jsou parametry cesty na start: 1,9km / 105m převýšení!

Organizace arény na sprint

Krátká trať a štafety

Sobota 11:00 (krátká trať), resp. neděle 10:30 (štafety)

Oba víkendové závody se poběží z jednoho místa, zámku Górka, pár km na západ od Sobótky. Poběží se na mapě v měřítku 1 : 10 000, e = 5 m. Tratě krátké trati staví Jacek Morawski, tratě štafet Kostiantyn Majasow.

Závodní prostorem je severní úpatí kopce Ślęża, jehož vrchol měří 717 m. n. m. Závodníci se však podívají maximálně do výšky 450 m. n. m. Níže zobrazená loňská mapa pokrývá oblast na západ od centra krátké trati a štafet. Nabízí jak kopcovitou část s náročnou kamenitou podložkou, tak velmi členitý prostor v severní části mapy. Základním předpokladem pro dobrý výsledek tak nebudou pouze rychlé nohy, ale i precizní čtení mapy.

Západní část prostoru, který bude použit na krátkou trať a štafety

Týmová soutěž

Celý středoevropský pohár je hlavně týmovou soutěží. Do celkového součtu bodů se počítá 10 nejlepších závodníků a 10 nejlepších štafet v každé kategorii. Za vítězství se bere 25 bodů, za druhé místo 18, za třetí 15 a postupně to klesá až na jeden bod za desáté místo.

Reprezentace ČR

  • D16: Jana Pekařová, Anna Kochová, Tereza Chrástová, Adéla Vandasová, Kateřina Blažková, Tereza Golová, Petra Holečková
  • D18: Tereza Janošíkova, Martina Opálková, Anna Kopecká, Eliška Sieglová, Jana Peterová, Markéta Firešová
  • H16: Jan Gajda, Ondřej Metelka, Ondřej Budský, Šimon Mareček, Lukáš Richtr, Michal Švadlena
  • H18: Tomáš Křivda, Jan Rusin, Vít Horčička, Ota Škvor, Petr Čech, Ondřej Hlaváč

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 19. 5. 2024
a svátek má Ivo.