Sloupek reprezentanta: Vojtěch Král

od | 8. 12. 2023 | Orientační běh, Sloupek reprezentanta

Kdo mě ještě neodepsal? A kdo úplně?” polemizuje v dnešním sloupku reprezentanta Vojtěch Král. Jedno je jasné, s vcholovým orienťákem ještě nekončí!

#roadtofinland 2024 nebo 2025?

Éterem se nezadržitelně šíří informace. Ukryté do vln jsou zakódované otázky, přímo bytostně trefné a zároveň odvěké, ty, jež ke svým posluchačům doletí především v době zlomu. Týkají se často mé kariéry, ale hledají odpověď hlavně na život po životě! Budeš ještě běhat? Ještě nekončíš? Pořád tě OB baví? A co teda budeš dělat? Z čeho budeš žít? Kdy si zahrajeme CSko? Pardon, to byl šum…

Život se teď pro mě odvíjí jinak. Možná rychleji nebo ještě lépe řečeno intenzivněji. Byť jsou dny stále stejně dlouhé, je často složité do nich nacpat všechny aktivity, které bych chtěl stihnout. Věnovat se práci v Mapy.cz, plánovat soustředění pro IFK Mora OK, dostát slibům, které jsem dal ohledně tréninkového vedení a v neposlední řadě nezanedbávat sebe sama a nejen to. Priority již nemají tak jasné hranice a občas jedna vlnová frekvence znamená práci, jindy trénink. Představte si, že ladíte staré rádio a občas chytíte jinou stanici. Tak funguje můj denní režim, ale když už se nějakou stanici podaří vyladit, stojí ten program za to! Např. frekvence s názvem Vyplňování tréninkového deníku se ladí hrozně špatně, na druhou stranu Odpolední pohodu chytíte téměř pokaždé. Některé činnosti se takhle hromadí a nutně je musím tlačit před sebou – kam až to půjde, ukáže čas.

Na Světovém poháru v České Lípě, #roadtofinland ale zavede Vojtu Krále opět spíš do lesa (foto: Petr Kadeřávek)

Pokud čekáte přímé odpovědi na výše položené otázky, budete asi zklamaní. Jedině to CSko si zahrát můžeme, na to se najde čas vždycky! Podívejme se raději do minulosti a zhodnoťme, zda existuje ještě nějaký potenciál pro účast na mezinárodních akcích? MS ve Švýcarsku jsem oficiálně zameškal z důvodu zranění, ale pravda může znít i tak, že už jsem na to prostě neměl. Jednou si tohle musí přiznat každý. Podzimní ME mě zastihlo v dobré formě, ve kterou jsem doufal, ale zároveň nevěřil, že přijde. Osud se ale od mých představ velmi lišil. DSQ ve finále sprintu, solidní sprintovka a nepostup do play-off KO sprintu. Rozporuplné hodnocení, chytání se pomyslného stébla na hladině, vše se zdá být hraniční, ale stále možné, záchvěvy kvality byly na podzim ještě patrné.

Kdo mě ještě neodepsal? A kdo úplně?

Vojtěch Král

1 komentář

  1. Avatar

    Vojto Dana a Jirka Tě neodepsali a naopak Ti budou ještě více fandit.

    Odpovědět

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 8. 9. 2024
a svátek má Mariana.