Sloupek reprezentanta: Nikola Zlámalová

od | 1. 12. 2023 | Orientační běh, Sloupek reprezentanta

Najít si cíl a jít si za ním! To se povedlo Nikole Zlámalové, která se loni probojovala na ME v Itálii a pro letošní rok je premiérově zařazena mezi naděje reprezentace.

Ahoj! Je konec sezóny a já jsem byla oslovena o napsání sloupku reprezentanta. Ráda bych se s vámi poohlédla za letošní sezonou.

Zimní příprava byla o dost náročnější než v předchozích sezónách. Rozhodla jsem se začít směřovat moji orienťáckou kariéru k nějakému konkrétnímu cíli. Teda spíš k několika cílům a to znamenalo pořádně se opřít do tréninku.

Na začátku dubna proběhly nominační závody na SP do Norska. Ty sice nevyšly úplně podle mých plánů, ale svět se nehroutí a jde se dál. V půlce dubna začala sezóna republikových závodů u Petrohradu MČR v nočáku a krátkou tratí. Na nočák jsem si moc nevěřila, ale zadařilo se a byla z toho moje první medaile v dospělých. Druhý den se také zadařilo a vezla jsem si domu dvě třetí místa. Nemohla jsem uvěřit, jak se mi to vlastně povedlo. Byl to můj nejlepší výsledek za ty 4 roky, co běhám v dospělých.

Premiérová medaile v dospělých (foto. Petr Kadeřávek)

Poté přišlo zranění kolene. Z ničeho nic začalo bolet a nikdo nevěděl, co by s tím mohlo být. Trénovala jsem však dál i přes bolest. Což teď s odstupem můžu říct, že byla pěkná blbost. V květnu pak přišla šance jet s reprezentací na soustředění do Vrbna pod Pradědem. Terény tam byly pěkné, ale velmi náročné. Potíže s kolenem však pokračovaly dál. Bylo to vidět i na mých výsledcích na závodech v Jeseníkách a na mistrovství na klasice. Celý červenec jsem jezdila po doktorech. Ti mi dokázali pomoci a já mohla konečně začít pořádně trénovat.

  • Do lesa, léto skončilo!
    Třicítky i ve stínu úplně nenaznačují tomu, že by léto bylo pryč. Ale ano, koukej vstávat, nasadit orientky a jdeme […]

Na začátku srpna jsem odjela se svým oddílem na soustředění do Švédska, kde jsme měli připraveny tréninky v náročných terénech. Na konci srpna jsem odjela s reprezentací na sprintové soustředění do Itálie. Po příjezdu domů jsem se necítila ve své kůži, protože jsme všichni na soustředění něco chytli. A podepsalo se to opět na výsledcích.

Na konci září přišly nominačky na ME do Itálie. Kde jsme běželi trojku a druhý den nominační sprint. Tentokrát to vyšlo a byla jsem mega spokojená. O týden později se uskutečnilo premiérové mistrovství v KO sprintu v Písku, kde jsem skončila na 7. místě. O víkendu se odehrálo sprintové mistrovství v Opavě. Zde jsem nakonec byla o pár vteřin čtvrtá. V pondělí jsem už byla na cestě na moji premiérovou účast na mezinárodní scéně v dospělých. Moc úspěchu jsem na ME v Itálii neměla, ale nabrala jsem mnoho zkušeností.

Po zaslouženém odpočinku jsem se opět pustila do přípravy, aby příští sezóna byla lepší než ta letošní. Děkuji, že jste si udělali čas a přečetli si to až sem. Mějte se krásně.

Nikola Zlámalová

Loňský rok vyvrcholil účastí na sprintovém ME v Itálii a zařazením do nadějí reprezentace (foto: IOF / Kristina Lindgren)

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 8. 9. 2024
a svátek má Mariana.