Sloupek reprezentanta: Natali Chamraďa

od | 9. 6. 2023 | MTBO, Sloupek reprezentanta

Natali Chamraďa má skvěle našlápnuto! Pro srpnové domácí MS v MTBO volí speciální trénink. Jaký? Jako juniorka jezdí elitu a na kontě má již první vítězství.

Po mistrovstvi evropy v Portugalsku jsem si řekla: Jak líp se připravit na domácí MS než jezdit proti nejlepším ženám v česku v elitě. I z důvodu, že nás moc holek v W20 není, ale hlavně kvůli tomu, aby mě to dále motivovalo trénovat, jsem se přihlásila do Elity v Zašové na 4. a 5. Český pohár. Před závodem mi mamka podotknula že si není jistá jestli se mi bude líbit v Elitě, když se nebudu pravidelně umísťovat, tak jsem jí odpověděla, že tenhle rok je havním cílem odjet domácí MS dobře a nejde o to, jestli se budu umísťovat nebo ne v Elitě, budu z toho mít hlavně dobrý trénink. Trenink to byl dobrej s tím, že jsem ujela 30 km a nastoupala 900 m. V těchto rozměrech jsem si myslela, že nemám šanci, ale zimní a jarní připravu jsem měla očividně dostačující. Nakonec jsme byly obě mile překvapený, když jsem se vrátila z lesa jako třetí.
Ještě větší překvapení přišlo s 6. Českým pohárem v Ptení. Jak jsem jela na první kontrolu, tak jsem po cestě potkala dvě soupeřky které se vracely kvůli nefunkčním kolům. Závod jsem jela sice čistě, ale musím přiznat, že jsem z toho neměla nejlepší pocit, jak jsem dojela, tak jak mám po každém longu. Tím, že tam nejedu v nejvyšší rychlosti celý závod, tak na konci mám pokaždé pocit, že jsem vůbec ani nezávodila. Při závodě jsem ještě strávila dvě minuty vytahováním řetězu mezi výpletem a kazetou, při čemž jsem už vážně uvažovala, že závod vzdám, protože mi furt nešel vytáhnout řetěz. Nakonec se mi to podařilo ale v ten moment jsem si už myslela, že mám po celém závodě. Ale nějak se mi podařilo vyhrát.

Na mezinárodní scéně juniorka, doma už eliťačka (foto:archiv Natali Chamraďa)

Takhle překvapená jsem dlouho nebyla. I když několik soupeřek muselo vzdát závodu kvůli poškození kola, tak furt je to něco, o čem se mi jen zdálo. Nebyla jsem z toho překvapená jen já ale i všichni ostatní, kteří chodili za mnou celý večer a následující den gratulovat.

Stříbro na letošním ME v Portugalsku. Jak se zadaří na domácím MS (foto: archiv Natali Chamraďa)

Kdybych se teď viděla jako malá holka, tak bych tomu neuvěřila. Pamatuju, jak jsem začala jezdit orienťák, nikoho jsem neznala,uměla jsem jen mapu a jezdit na kole. Po roce jsem si udělala kamarády a závody vypadaly tak, že jsem jela hlavně, abych se s nima mohla vidět. To, že se většině kamarádům povedlo taky dotáhnout MTBO kariéru spolu se mnou do české reprezentace, je jeden z faktorů, proč si myslím, že mě tenhle sport baví a proč jsem u něj zůstala.
Budu pokračovat v intenzivním trénování v následujících 2 měsících do MS a budu jen doufat, že se mi povedou stejně dobře, ne-li líp, než ME.  

Natali Chamraďa

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 8. 9. 2024
a svátek má Mariana.