Sloupek reprezentanta: Michaela Novotná

od | 31. 5. 2024 | Orientační běh, Sloupek reprezentanta

Přednominace na domácí Juniorské MS a k tomu premiérová účast na Světovém poháru. Michaela Novotná zakončí úspěšné jaro svěťáky v Itálii již tento víkend.

Ahoj,

několikrát jsem sloupek napsat nestíhala, nyní se o něj pokusím, i když spisovatel fakt nejsem…

Jak se stalo, že se teď momentálně nacházím v Itálii?

Loni jsem KO sprint vynechala a docela mě to nakonec mrzelo. Letos už jsem si ho ujít nenechala. A ono to celkem šlo – 4. místo potěšilo, i když špatná volba v závěru finále zamrzela. A protože následující sobotní sprint se spolu s KO počítal do nominaček na SP (stejná trať juniorky i ženy), řekla jsem si, že se přihlásím i na nominační trojku, což jsem teda udělala dost na poslední chvíli. Brala jsem to jako generálku před nominačkama na JWOC. No a ono se to všechno nějak tak krásně sešlo, že z toho byla nominace na 1. a 2. kolo SP.

Naštěstí maturuji až za rok, takže mi maturita nominaci nezkazila. V úterý jsem ještě pomohla na našem gymplu v maturitním bufetu a ve středu už jsem byla na cestě do Švýcarska, kde se konalo 1. kolo. Bydleli jsme asi 30 minut od arény na venkově, a tak jsme hned při popříjezdovém klusu mohli pozorovat místní krávy a malá hospodářství. Ve čtvrtek nás čekal model a akreditace a v pátek hned první závod kvalifikace KO sprintu. Já startovala úplně poslední, a proto mě posunutí startu kvůli kroupám a pěknému slejváku moc neovlivnilo. Jedinou překážkou bylo, že vše velmi klouzalo, z trávy toho už moc nezbylo. A tak jsem si na pár kontrol mohla užít i bahenní lázně. I když se mi závod moc nepovedl, tak si z něho odnáším cenné zkušenosti, protože takovéto sprinty v Čechách neběháme. V sobotu jsme fandili Barče a klukům v dalších kolech KO sprintu, nejdříve u televize a pak i na živo. V neděli jsme běželi individuální sprint. Po téměř čtyřhodinovém pobytu v karanténě jsem stála na startu. Chvilku bojovala se skládáním obří plachty, na které byla mapa. A pak běžela, volby jsem nevolila úplně optimálně, ale i tak jsem první část zaběhla z mého pohledu celkem slušně. Ale po přeběhu mostku jsem v poslední části udělala mnoho menších chyb a i jednu větší na sběrku, takže se svým výkonem moc spokojená nejsem. Po doběhu jsme šli zatleskat Terce na vyhlášení, gratuluji!

Nyní se připravujeme na víkendové závody v Itálii. Objevujeme místní opravdu různorodé sprintové terény. Tak nám držte palce.

A nezapomeňte přijet fandit na začátku prázdnin do Plzně!

Míša Novotná

Svěťáková premiéra pro Michaelu Novotnou proběhla minulý týden ve Švýcarsku (foto: Simon Buser)

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 8. 9. 2024
a svátek má Mariana.