Sloupek reprezentanta: Michaela Dittrichová

od | 23. 2. 2024 | Orientační běh, Sloupek reprezentanta

Loňská zimní příprava na kole vynesla její sestře zlaté medaile, Michaela Dittrichová vyzkoušela (nechtěně) letos stejný model. Jak se jí bude letos dařit? Sloupek reprezentanta přímo z tréninkového kempu u Chocně.

Ahoj! Tentokrát jsem byla oslovena já na napsání sloupku reprezentanta. Letošní sezóna pomalu klepe na dveře, tak snad bude úspěšnější než ta loňská.

Loňská sezóna neproběhla úplně podle plánu. Po svěťácích v Norsku, jsem si říkala, že přestup z juniorů do dospělých vypadá celkem nadějně a nebude to tak hrozné, jak jsem čekala. I když kvůli delším tratím jsem tam strávila na middlu pomalu tolik času jak rok předtím na juniorské klasice. Jenže moc dlouho to nevydrželo a pak to šlo už jen z kopce.

Větší část sezóny jsem netrénovala kvůli bolesti okolo achilovky, která vlastně ani do teď úplně nevymizela. Většinu léta a podzimu jsem obcházela různé doktory a fyzioterapeuty, aby mi pomohli vyřešit problém bolavé nohy a zbavit se bolesti.

Zase na druhou stranu bylo přes prázdniny více času na jiné aktivity než běhání, třeba objevovat Dolomity. Původně jsem chtěla běžet část vícedenních, co byly kousek, ale chození po horách, padání ve vodopádech, objevování místních zvířat, koupání v řekách a poté i v moři byla v tu chvíli lepší volba.

Objevování Dolomit (foto: archiv Míši Dittrichové)

Teď už na rozdíl od loňska víc trénuju a nechodím jen klusat. Krom běhání jezdím i dost na kole nebo chodím plavat. S takovou bych mohla začít brzo dělat triatlon, ale orienťák je prostě lepší. Kvůli tomu máme část bytu v Brně zaskládanou mými koly. Když mi někdy během listopadu vezli rodiče do Brna silničku s cyklistickým trenažérem, tak se několikrát ptali, jestli to druhé horské kolo mají odvézt domů. Prý k čemu mi tam bude celou zimu jen stát a zavazet a budu na něj jen koukat, protože ve sněhu, blátě a zimě stejně nikam nepojedu. Nakonec zima v Brně nebyla moc se sněhem, spíš vůbec, ani velké mrazy nebyly, tak jsem jezdila ve volných chvílích i ven. Zbytek času jsem strávila v bytě na trenažéru a u toho koukáním z okna na výhledy na Brno nebo sledování různých filmů, seriálů nebo zimních sportů. V mém žebříčku sledovanosti u šlapání na kole vedou zimní sporty jako lyžování, běžky, biatlon nebo taky různé pořady o pečení a vaření, u kterých teda vždycky dostanu hlad a chuť na všechno, co vaří nebo pečou. 

Jak se povede sezóna 2024? (foto: Petr Kadeřávek)

Nicméně moje letošní zimní příprava vypadá podobně, jak loni přes zimu trénovala ségra. Tak by mi to mohlo v sezóně běhat, tak dobře,  jak jí loni na jwocu.

Momentálně jsem na repre soustředění kousek od Chocně. Včera večer jsme absolvovali nočák, který byl pro mě teprve druhý tuto zimu, což by chtělo zlepšit. Taky na můj vkus bylo v lese až moc svítících očiček od zvířat, které mě vždycky vyděsí. Další tréninky máme před sebou a pak zas zpět do školy, kde mě čeká pár projektů, jako například návrh přehrady. Tak kdyby měl někdo náhodou zájem o nějaký rybníček na zahradě, tak o tom třeba můžu za rok napsat bakalářku.

Michaela Dittrichová

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 8. 9. 2024
a svátek má Mariana.