Sloupek reprezentanta: Jakub Chaloupský

od | 21. 6. 2024 | Orientační běh, Sloupek reprezentanta

“A jak chceš vyzpovídat Anglány a Australany, ty šášulo?” Horečka Juniorského mistrovství světa v Plzni vrcholí a kdo jiný by se měl ujmout sloupku reprezentanta než dvojnásobný úřadující šampion Kuba Chaloupský…

Aaa sakra… Jednou na něco kejvnu a i přes podprůměrně vydařenou jarní sezónu bez účasti na jediný světový akci je tu sloupek reprezentanta. No neva. Skousnu pro jednou zase zuby a namísto časnýho spánku na louce v obytňáku (nebo bydlíku jak říkají naši) zkusím ještě něco do mobilu vypotit. Ať to teda nemusím brousit klasicky minutu před deadlinem že.

Začalo to jedním nevinným emailem od Dana Wolfa s předmětem: “Účast na JWOC?” Po prvních řádcích mi ukápla slza, že teda juniory o rok neposunuli, ale že prej můžu pomoc s pořádáním. Řekl jsem si proč ne. Loňský JWOC byl geniální, tak proč si ho nedát i letos? Má to však jeden háček, mojí úlohou už nebude předvádět top výkony v lese, ale s mikrofonem u huby… Dobře teda, zkusim to. Třeba bude i čas na proběhnutí nějaké vymazlené tratě nebo třeba blýsknout se na parketu by mohlo stát za to. A jak říkal Hasák, letošní JWOC nebude jen o běhání, ale i o unikátních kulturních zážitcích s příchutí sladu a chmelu. Bez většího přemýšlení teda odpovídám, že do toho jdu.

O pár dní pozdějc mail čtu po druhý a narážim na pasáže, který jsem poprvý asi nějak nezachytil…

“Bylo by to v angličtině, se kterou předpokládám nemáš problém.”

Hlavu mi v tu chvíli probodává: Holy moly, I doesn’t judge anyone, ale ty pomalu neumíš ani gramatiku prvního stupně základní školy. A jak teda kruci chceš vyzpovídat Anglány a Australany ty šášulo. Čtu dál:

“Napadl jsi nás ty, protože jsi mladý, dost těch závodníků znáš, oni znají tebe a byl by to takový hezký “oslí můstek”.”

No, to tos teda pěkně domyslel. Nejenom že neumíš anglicky, ale ty většinu těch závodníků ani neznáš, protože jsi už kurňa starej osel s bolavejma achilovkama, který si bude muset udělat sakramentsky úchylnej insta stalk, aby zjistil kdo tam vlastně jede.

 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Příspěvek sdílený JWOC 2024 (@jwoc2024)

“Znamenalo by to být v Plzni od 1. do 6. 7. a “pracovat” před a v průběhu závodů. Některé ty přenosy hlavně lesních závodů budou docela dlouhé.”

Hehe, tak trénování před a po závodech asi škrtám. Další mail otvírám o něco později (zhruba tak ráno před psaním tohohle sloupku):

“Ahoj, začali jsme s Dejvem tvořit tabulku s podklady pro komentátory JMS.”

..a pak něco jestli bych tam pomohl doklikat perly na závodníky. Tzn. sloupek už nebudu protahovat a jdu si udělat top10 na nějaký ty juniorky 😉

PS.: Možná to znělo trochu nevděčně a donuceně, ale já tuhle příležitost vnímám jako novou výzvu a zkušenost, která se bude kdoví kdy hodit. A taky… tvl Dany, já ve Finsku žil půl roku, tak asi něco anglicky vim ne?

Doufám, že vás moje drzost a nespisovnost nodradila a těšim se na v Plzni na slyšenou!

Kuba Chaloupský

Úvodní foto: Kuba Chaloupský s Luckou Dittrichovou na JWOC 2023 (foto: JWOC 2023)

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 8. 9. 2024
a svátek má Mariana.