Sloupek reprezentanta: Dominik Průša

od | 26. 1. 2024 | Orientační běh, Sloupek reprezentanta

Předkrm, hlavní chod i zákusek. Zhlteneme to všechno v rámci dnešního sloupku z kuchyně juniorského reprezentanta Dominika Průši.

Čau! Dnes poprvé jsem dostal příležitost ukojit hlad čtenářů po sloupku právě já, tak doufám že ho zhltnete tak, jako já teď hltám kilometry v zimní přípravě. Ochutnejte se mnou guláš všech důležitých momentů uplynulé sezóny.

V každém tréninkovém roce musí orienťák zhltnout porce kilometrů, které se dělí do předkrmu, hlavního chodu a zákusku. Předkrm nemá moc objemu, po pauze se snažíme hltat kilometry spíš zdravě a alternativně. V hlavním chodu nás pak čekají velké porce a zákusek, který přichází okolo května a září, je jen moment, kdy slízneme smetanu naší dosavadní práce. Slíbil jsem ale, že budu psát o tom, co jsem si naservíroval minulý rok. Vše začalo předkrmem, který mě příjemně naladil a já se hned vrhnul na hlavní chod. Ten ze začátku dost chutnal, nepřeháněl jsem to s porcemi a sem tam jsem si ten orienťácký chléb zpestřil i nějakými LOBáckými závody nebo závody v hale. Obzvlášť jsem si pak vychutnával soustředění z kuchyně Pavla Košárka. Moje tělo všechno strávilo bez potíží a už jsem se pomalu začínal těšit na zákusek.

Orienťák si vychutnávám (foto: Jiří Čech)

Zdraví mi ale nepřálo a francouzské bagety jsem byl donucen zakousnout dávkou antibiotik. Po zbytek jarní sezóny se pak nemoci vracely a já se cítil jako kdybych spořádané kilometry vrátil zpět na talíř. Místo smetany jsem slíznul trpké porážky.  Já si ale nenechal zkazit chuť a po slupnutí dalších antibiotik jsem se vrhnul na přídavek. V létě chutnají kilometry vždycky nejlépe, letos to ale byla opravdová lahůdka, kterou mi komise ještě osladila nominací na náhradníka na JEC a Jirka Donda mi svým zraněním zařídil i hořkosladkou účast. První mezinárodní orienťácká akce pro mě byla dost velké sousto, ale odvezl jsem si z ní spoustu zkušeností a dravosti do posledního chodu sezóny. Podzimní závody pak přinesly ovoce za poctivou práci, trochu té smetany z MČR na krátké trati a na tenhle dort pak ještě přistála třešnička v podobě trochu nečekané nominace do repre.

Tak taková byla moje sezóna. I když jsem nedostal to, co jsem si objednal, tak mě menu příjemně překvapilo. Do té příští už mířím sice bez lepku, ale s o to větší chutí.

Dominik Průša

Belgická džungle (foto: JEC 2023)

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 18. 10. 2024
a svátek má Lukáš.