Předstartovní horečka: ČPŠ a ŽA Sprint

od | 20. 9. 2024 | OB v ČR, Orientační běh, Předstartovní horečka

Není tomu ani týden, co Česko přestálo nejhorší povodně od přelomu tisíciletí. Na některých tocích na Jižní Moravě a v Jižních Čechách stále platí druhý či třetí povodňový stupeň, mnoho kulturních i sportovních akcí bylo zrušeno po celé republice, včetně MČR na klasické trati. Přes to všechno se na tento víkend plánovaná orienťácká akce uskuteční, s nadsázkou lze tedy říci, že ČPŠ a áčkový sprint se svojí důležitostí rovnají krajským a senátním volbám.
Pojďme si tedy tuto akci krátce představit.

POVODŇOVÁ VSUVKA: Pořadatelé, a předpokládám že i my, závodníci, chceme vyjádřit velkou vděčnost městu Bechyně za možnost zde závod konat i v takovéto situaci. Na výraz vděku bude mezi pořadateli a závodníky vybírán příspěvek na podporu místních, kteří pomáhají se zvládáním velké vody (SDH Bechyně i další). Při platbě parkovného budete mít možnost zaplatit víc, přeplatek bude předán zástupcům města. Děkujeme

ŽA SPRINT: Tento závod si pro nás připravili pořadatelé z TAP, tedy Tretry Praha . Ředitel závodu Honza Pucherna, zkušený stavitel mezinárodních závodů Radim Hošek si střihl roli rozhodčího a dohlížející entity nad stavitelem Kubou Vláškem.
Centrum závodu je situováno do sportovního areálu v Bechyni. Od parkování cca půlkilák, od busu kiláček. Od vlakového a autobusového nádraží pak 1200 respektive 1000 metrů.
První startovní výstřel v 10:00:

Pozor však na starty, jsou hned 2!
START1: HD21E, HD16-20A – MÁ KARANTÉNU, vzdálenost do karantény 1500m, start je v karanténě
START2: všechny ostatní kategorie. Karanténu nemá, vzdálenost 1500m

Karanténa: Ta se bude uzavírat v 10:05, tedy 5 minut po startu nula. Cesta do ní vede přes parkoviště, v ní poté naleznete vodu, WC, úkryt i prostory na rozcvičku. Mobily nechte na shromku, jako vždy. Svršky vám zpět pořadatelé také odvezou.

V závodě samotném na vás pak čeká stará Bechyně, zámek i s parkem, lázně, vilky, školy.
Určitě dejte pozor na umělé překážky, tzv šváby, provoz v ulicích, domorodé obyvatelstvo a ostatní běžce.

Celé pokyny k nalezení ZDE, závod samozřejmě bude přenášen živě na GPS, mezičasech a komentátorem v centru závodů.

Co se účasti týče, na poslední ostrý test před Finále SP se sejde již tradičně celá česká špička s vyjímkou Terky Rauturier. Po srpnové svatební smršti však můžete mít občas potíže s některými neobvyklými příjmeními v dámské elitě, tak aspoň můžete dohánět novinky a drby, co vám utekly.

ČPS: Druhý letošní štafetový víkend letos zamířil na Vyspělý Jih Čech, v rukou Orientačních Sportů Písek. Ředitel Otto Hartvich, rozhodčí Vojta Blažek a stavitel Radek Teringl. Tento lineup by měl platit po oba dny.

Po oba dny také platí centrum závodu na louce u obce Nová Ves u Čížové. Z parkoviště je to 300m, od busu necelý kiláček. V sobotu první vlna vyletí do lesa ve tři odpoledne, v neděli pak v deset hodin ráno.
Startuje se jako vždy po vlnách, povinností všech závodníků je již tradičně kromě nulování a vyščtení čipu také mít své startovní číslo s číslem týmu.

Zájem je jako vždy veliký, na oba dny je přihlášeno jen v hlavní ženské kategorii 50 týmů a v mužské dokonce 78! Za zmínku stojí určitě například 7 týmů LPU či TUR.

Terén nás čeká, slovy pořadatelů, les tzv vodňanského typu. Co si pod tím představit už necháme na vás, nicméně hned nad shromaždištěm se zdvihá čelo vrchu Kostelík, a i parametry naznačují, že příprava na družstva to nebude zrovna přiléhavá. Napovídá tomu i název sobotní mapy Hrby. Oproti tomu nedělní mapa, Jezírko lásky, už slibuje podstatně příjemnější zážitek.

Ať už jste tedy nabušený eliťák, nebo jen natěšený hobík, za celou redakci držím všem na víkend palce a těším se na vzájemná setkání u našeho oblíbeného sportu.

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 21. 9. 2024
a svátek má Matouš.