Češi ve Skotsku bojují o medaile

od | 12. 7. 2024 | OB ve světě, Orientační běh, Předstartovní horečka

Historický druhý ryze sprintový světový šampionát se právě nyní rozbíhá ve Skotsku. Mezi 254 závodníky z 45 zemí světa nechybí 8 český reprezentantů. A šance na mediale rozhodně máme!

Česká sestava

  • Ženy: Tereza Janošíková, Barbora Matějková, Jana Peterová a Jana Pekařová (ta na poslední chvíli nahradila zraněnou Denisu Kosovou)
  • Muži: Jonáš Hubáček, Jakub Glonek, Tomáš Křivda a Martin Roudný

Program

Celý šampionát hostí skotský Edinburgh a začíná dnes, v pátek 12. července. Již od 10:00 se běží kvalifikace sprintu, ze které postupuje celkem 45 nejlepších do finále, tedy 15 nejrychlejších z každého rozběhu. Odpolendne si to ti nejlepší rozdají v historickém centru a okolí hradu a zlaté sprintové medaile, které z dánského Vejle obhajují Kasper Fosser a Megan Carter Davies.

V neděli budou na programu sprintové štafety, které se nám před dvěma lety úplně nepovedly. Pódium z červnového svěťáku ale naznačuje, že to by se mohlo změnit a čtveřice Matějková-Glonek-Křivda-Janošíková bude chtít navázat třeba i na letní úspěch z České Lípy 2023.

Závěr šampionátu obstará úterní “vytrvalostní” knock-out sprint. Jak víme, tak 4 závody v jednom dni nejsou žádný med. Navážeme na historické knockoutové úspěchy Vojty Krále a Terky Janošíkové?

Kde sledovat

Nenechte se zmást britskými časy!

Úvodní foto: Petr Kadeřávek

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 8. 9. 2024
a svátek má Mariana.