Jak jsme slíbili minulý týden, tak dnes vám přinášíme informace o tom, na jakých kanálech můžete sledovat účastníky vysokohorské přípravy české reprezentace v Keni. K tomu vám přinášíme několik dojmů od členů reprezentace přímo z místa.
Naše reprezentanty můžete sledovat hlavně na Stravě, kam dávají všechny své tréninky, tuto platformu, která zobrazuje aktivity daného uživatele, používá na tomto soustředění většina jejich účastníků. Dále je většina účastníků soustředění aktivní na Instagramu, například Miloš Nykodým sem nahrává videa pořízená kamerou GoPro, Vojtěch Král si zase dělal legraci z toho, že po skončení kariéry se stane pekařem, když v IG Story představil vlastnoručně upečený chléb.
Druhy tréninků jsou velmi různorodé – od dlouhých vytrvalostních běhů, přes dráhové kilometry apod. Miloš Nykodým například minulý týden naběhal přes 200 km, dole si můžete prohlédnout jeho nejdelší aktivitu. Zajímavostí je také to, že reprezentanti vůbec necestovali s doprovodem v podobě trenérů, jsou zde naprosto sami.

Na následujících řádcích vám přineseme dojmy přímo od účastníků soustředění:
“Už jsme tady 2 týdny, takže myslím, že aklimatizace už je dávno v pohodě. Aspoň já už na sobě nijak nepozoruji, že jsme ve vyšší nadmořské výšce. Vše jde dobře, tréninkové podmínky jsou tady fajn. Ono se to nezdá, ale kromě běhání dvakrát denně už se toho zas tolik nestíhá. Po tréninku si většinou ještě zacvičím, protáhnu se, pak odpočinek, nějaké věci do práce nebo čtení. Kolem poledne chodíme na oběd, pak většinou něco nakoupit na trh a už je pomalu čas na druhý trénink. Večeři si vaříme a jde se spát”, takto to popisuje Vendula Horčičková. Jiní členové reprezentace sledují školní přednášky či dělají zkoušky, například Barbora Vyhnálková zvládla udělat jednu zkoušku na známku A.

Jeden z dotazů byl na to, jak se reprezentanti stravují:
“Je tu výrazně víc luštěnin. Jídlo je většinou třeba ze 2, 3 typů luštěnin, nějaká rýže nebo brambory a zelenina. Časté jsou taky jednoduché placky zvané chapati. Maso je tu velký luxus. Oběd nás většinou vyjde na 100-150 keňských šilinků, což je kolem 20-30 Kč”, říká Barbora Vyhnálková. Tomáš Křivda informace o stravě doplňuje takto: “Největší pochoutkou je však ugali za 50 šilinků. Pokud si však člověk chce opravdu pochutnat, musí si dát ugali with matumbo a může si tak vychutnat výbornou chuť kozích žaludků”. Ugali jsou koule, které jsou vytvořené z kukuřičné mouky, vody a soli. Podle svých slov ovšem snídaně mají čeští reprezentanti velmi podobné tomu, na co jsou zvyklí z domova. Někteří snídají tousty s avokádem, jiní různé kaše.

I cesta reprezentantů z Prahy do Keni proběhla hladce, i v dnešní době covidové nebylo na palubě letadla společnosti Qatar Airways žádné omezení služeb. Dramatická byla ovšem cesta pro Jonáše Hubáčka, který cestoval samostatně přes Amsterdam, až na pražském letišti se dozvěděl, že musí mít antigenní test, který nesmí být starší než 4 hodiny. I když na letiště dorazil s časovou rezervou, tak vše stihl jen tak tak.

Na závěr přinášíme na odlehčení názor Tomáše Křivdy na výměnu trenéra fotbalové Sparty, jelikož Tomáš Křivda i autor článku jsou velcí fanoušci týmu AC Sparta Praha: ” Na výměnu trenérů si člověk u Sparty zvykne. Tentokrát možná trochu kontroverzní, nicméně budu panu Vrbovi držet palce ať už to konečně zlomí a konečně se tak vymaním z posměšků slávistického vedení české reprezentace OB a na MS zapijeme nejen medaili Vojtěcha Krále ale taky titul ACS!!! ??❤️”
0 komentářů