Módní strategie na Ogala

od | 8. 12. 2016 | LOB, MTBO, OB v ČR, Orientační běh, Reportáže

Pomalu se stává tradicí, že se na O´Gala jezdí hromadně vlakem. A tak vyrazila banda podivně vypadajících seveřanů s obleky ležérně přehozenými přes ramena z Liberce. Cestou pašovali zážitky a všechno co se dá, provázela je dobrá nálada, turnovské zpěvy a jejich výprava se s každou stanicí rozrůstala. Nakonec i pan průvodčí po zběžném ověřování počtu účastníků zájezdu rezignoval a místo toho přišel pokaždé s jinou historkou (nejen o své drahé Fosílii) a s obdivuhodným pochopením pozoroval poslední vagon. Výprava se relativně bez újmy dostala až do Pardubic, odkud na trase do Ústí bylo plánováno MS v pivních štafetách. Začátek štafet proběhl hladce, ale posléze se ukázalo, že na mapě vyrostly nové rodinné osady, které poněkud znemožnily další průběh. Závodníci tedy mají více času na přípravu do nové sezony.

Mapa štafet ve vlaku (fcb Jana Schulhofa)

Mapa štafet Pardubice-Ústí n. O (FCB Jana Schulhofa)

Kulturní dům v Ústí nad Orlicí přivítal své návštěvníky ve velkém stylu. Zdi byly lemovány dresy oddílů, oranžovo-bílý lustr zářil jako Slunce a srdce každého detailisty potěšil i motiv Vánočního stromku s lampiony. Nicméně asi největší raritou bylo příslušenství fotokoutku. TOITOIka! Kdo by nechtěl mít fotku z legendárních toiek. Dokonce zde byly ve velkém uzavírány sázky o opravdového klasika, který by ji vyzkoušel přímo v praxi. Naštěstí si všechny citlivější duše mohou oddychnout, protože pověst budky-kadibudky zůstala neposkvrněna.

15272349_10155275417584578_1001704661846852536_o

Předávání ocenění nejlepším (Foto: Petr Kadeřávek)

A jaká byla letošní strategie volby oděvu?
Dámy dávaly přednost koktejlkám před dlouhou večerní róbou. Ovšem dlouhé karmínové šaty paní moderátorky vypadaly taktéž náramně. V celkovém pohledu plesových outfitů jasně dominovaly barvy elegantní smart and sexy černá, odvážnější červená a jemná bílá. Pánové volili spíše tradiční obleky, ale zaznamenali jsme i několik originalit jako je například frak nebo varianta světového sáčka moderní doby – old school mikiny.

modaogala

Ochutnávka elegance (Foto: archiv autora)

Zvláštní pozornosti se těšily doplňky. Modré kinesiotapy nebo tmavěmodrá ortéza v lodičkách, to je výzva pro každou ladnou nožku. Ani pánové nezůstali pozadu, kytkované kravaty, barevní motýlci nebo třeba mistrně uvázaná kravata působili elegantně. Co se týče výběru obuvi, volily dámy zpravidla lodičky s vyšším či o něco nižším podpatkem, ovšem s pozdějším ránem dávaly přednost tanci vyloženě barefoot. A taky aby ne, nejrůznější výzkumy ukazují, že chodit bosky, je zdravé a bosé tančení má svůj původ v dobách dávno a dávno minulých, kdy se přes les rozbíhaly krásné divoženky… Že by předchůdkyně orienťaček? To ať si odpoví každá slečna za sebe.

Velkolepý večer, kdy je tradiční make-up ala bahno nahrazen kouřovými stíny, je úspěšně za námi. Těšme se na další ročník! Místo konání zatím není známé, a tak máte jedinečnou příležitost stát se pořadateli a lokalizovat O’Gala do Podolí, do lékárny…

PS: Třeba tam u vás máte kebaby otevřené nonstop.

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 29. 3. 2024
a svátek má Taťána.